czwartek, 15 stycznia 2015

Styczniowe sałatki

Styczeń to trudny czas w kuchni. Zimno, ciemno, najchętniej jadłoby się czekoladę i inne słodkości.... ale wcale nie musi tak być. Wszystko zależy od odpowiedniej dawki motywacji, no i kilka minut (dosłownie) w kuchni.

Poniżej kilka moich inspiracji sałatkowych, które pomogą przemycić trochę witamin na talerz, dodać trochę koloru szarym wciąż krótkim dniom. Robią się szybko, dobrze pakują się do lunchboxa, czy zjadają po treningu. Tak, sałatki ostatnio dobre są na wszystko.


Miks sałat, suszone pomidory, pestki dyni, kukurydza, tuńczyk, bazylia, awokado , oliwa z suszonych pomidorów.



Miks sałat, oscypek, szparagi, suszone pomidory, pomidory, żurawina, dresing balsamiczny


Grillowana cukinia, pomidory, ogórek, papryka, feta, bazylia, przyprawy, kukurydza, oliwa


Grillowana pierś z kurczaka, grillowana cukinia, sałata, bazylia, pomidory, suszone pomidory, płatki parmezanu, pestki dyni

3 komentarze:

  1. Pyszności. Zjadłabym z ogromną chęcią. Sama po sałatki sięgam rzadziej ze względu na żołądek, ale takie z grilowanymi lub pieczonymi warzywami zjadam często.

    OdpowiedzUsuń
  2. "Pysznie" wyglądają Twoje zdjęcia a w szczególności ta sałatka z fetą wygląda apetycznie :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) styczeń to ciężki czas na zdjęcia jedzenia, przy sztucznym świetle nie ma takiego uroku :)

      Usuń